Întrebări frecvente (FAQ)

Î: Cum ați descrie experiența Blu Room?

Blu Room este un mediu nou, așa că experiența variază de la o persoană la alta, întrucât fiecare individ este unic. Terapia influențează părți diferite ale creierului și pune bazele unei noi perspective mentale. Mulți oameni au descris-o ca fiind profund relaxantă, reconfortantă și au afirmat că induce o stare de calm sau de pace însoțite de o ușoară detașare. Un alt beneficiu comun al acestor stări ține de ușurarea durerii și a diverselor suferințe. Unii oameni au parte de schimbări dinamice de perspectivă și revelații de ordin spiritual. Alții au raportat o vindecare personală profundă. Întrucât mintea are cea mai mare putere de vindecare, iar mintea este indisolubil legată de ADN, Blu Room poate spori capacitățile naturale de vindecare ale unei persoane. Unii pur și simplu se bucură de o pauză din rutina lor de zi cu zi pentru a-și reface puterile. Experiența depinde în totalitate de individ.

Î: Terapia Blu Room este sigură? Pot să mă aleg cu „arsuri solare”?

Experiența Blu Room este concepută pentru a asigura o expunere sigură la atmosfera spectrului de raze Ultraviolete, care se află dincolo de cel al spectrului Luminii vizibile. Ca în orice experiență ce are loc într-un mediu nou, durează puțin până ce individul se adaptează. De exemplu, pentru a învăța să faci scufundări sau să pilotezi un avion, antrenamentul începe treptat, de la operațiunile cele mai simple. Avertizăm oamenii cu privire la precauțiile legate de expunerea la radiațiile UVB, care sunt reduse la minimum datorită structurii și duratei sesiunilor Blu Room.

Î: Câte ședințe îi furnizați unui client?

Pentru clienții interesați de optimizarea obiectivelor personale, este recomandată o ședință săptămânală, dar unii clienți beneficiază de îmbunătățiri suplimentare dacă vin de două sau trei ori pe săptămână.

Î: Ce port la Blu Room? Trebuie să mă dezbrac?

Blu Room nu este un dispozitiv de bronzare. Majoritatea oamenilor sunt îmbrăcați în hainele obișnuite. Purtați orice vă este confortabil. Nu trebuie să vă dezbrăcați. Dacă vi se pare că temperatura este un pic scăzută, avem disponibilă o pătură.

Î: Există limitări de vârstă pentru utilizarea Blu Room?

În cazul copiilor cu vârsta de până în 12 ani, părinții îi pot lua cu ei pentru o ședință comună. Poate fi un timp dedicat îmbrațișărilor și dezmierdărilor. Limita de vârstă inferioară depinde de capacitatea copilului de a tolera protecția pentru ochi. Vă recomandăm să limitați partea UVB inițială a fiecărei sesiuni la doar trei minute, deoarece copiii mici fac ușor trecerea conștientă dincolo de gândirea polarizată.

Părinții cu copii între 13 și 17 ani pot alege să le permită acestora să facă ședințe Blu Room singuri. Deși unii copii pot să nu aibă disciplina mentală pentru a se concentra profund, beneficiile fizice ale Blu Room, în special reducerea stresului în organism, se dovedesc utile pentru majoritatea persoanelor.

Nu există nicio limită de vârstă superioară. E ușor să intri și să ieși din Blu Room, iar personalul vă va ajuta cu plăcere dacă aveți probleme de mobilitate sau de echilibru.

Î: Blu Room ajută la ameliorarea durerii?

Utilizatorii Blu Room raportează în mod frecvent că au parte de o alinare a durerilor supărătoare. Terapia Blu Room induce o senzație de relaxare profundă și o îmbunătățire a stării de spirit. Dispoziția noastră de moment reprezintă o atitudine reziduală pe care o purtăm în noi între două furtuni emoționale. Când ne simțim mai bine, furtunile se pot domoli. Pe lângă sporirea nivelului de vitamina D, noi credem că Blu Room încurajează și eliberarea de endorfine la nivel cerebral. Printre alte efecte, secreția de endorfine induce un sentiment de euforie și îmbunătățește răspunsul imun. Odată cu creșterea nivelurilor de endorfine, resimțiți mai puțină durere și sunteți mai puțin afectați de stres.

Î: Blu Room le este accesibilă și persoanelor ce folosesc scaunul cu rotile?

Da. Dacă vă puteți ridica de pe scaun ca să vă suiți în propriul pat, probabil veți putea să vă ridicați pe canapeaua din Blu Room. Dacă nu aveți suficientă mobilitate sau forță în brațe, personalul nostru vă va ajuta cu plăcere.

Î: Cât costă o sesiune? Sunt disponibile reduceri?

Costurile unei sesiuni Blu Room variază în funcție de locație. Majoritatea locațiilor oferă o varietate de reduceri (copii, seniori, militari etc.), precum și pachete cu mai multe sesiuni. Vă rugăm să verificați meniul Locații pentru link-uri și informații de contact pentru fiecare serviciu Blu Room disponibil.

Î: Serviciile Blu Room sunt acoperite de asigurarea medicală?

În prezent, nu. Blu Room nu este un dispozitiv medical, deși poate genera experiențe de vindecare la unele persoane. Ne așteptăm ca, într-o bună zi, Blu Room să fie recunoscută ca o formă de terapie complementară și să fie acoperită de asigurări, la fel ca alte forme de menținere a sănătății și de îngrijire medicală „alternative”, așa cum sunt acum considerate terapia chiropractică și masajul.

Întrebare suplimentară

Interviu cu dr. Matthew Martinez, medic practicant și specialist în chiropractică, cofondator Blu Room (Elveția, februarie 2017)

Î: Ar trebui să cred că Blu Room funcționează?

În clinica mea din Ecuador, văd cel puțin 600 de pacienți pe săptămână. Pacienții provin din toată lumea. În principal, avem de-a face cu probleme comune, cum ar fi bolile cardiovasculare, tulburările creierului, deficiențele autoimune sau gripa.

Într-o noapte la 2 dimineața a bătut cineva la poartă. O mamă și un tată stăteau la intrare, purtându-și pe brațe băiatul în vârstă de opt ani. „Domnule doctor, trebuie să ne ajutați. Fiul nostru a fost eliberat din spital, cu diagnosticul de ciroză hepatică canceroasă, ca să moară acasă." Eu sunt la rândul meu tată, așa că i-am rugat să intre. Pe masa de examinare ochii înfricoșați ai băiatului mă urmăreau, avea abdomenul umflat, ochi și fața galbene. Arăta foarte rău. Mama și tatăl lui erau foarte triști. Am avut un moment în care am rămas singur cu băiatul și l-am întrebat: „Vrei să trăiești?”. Tot ce a spus a fost: „Vreau să mă joc”. Întrucât era deja dimineață, propriii mei fii au intrat în goană în încăpere, căutându-și tatăl. Ochii copilului s-au luminat. Speranța că o să se poată juca cu acești băieți i-a tresăltat în vene. Am început imediat sesiunile Blu Room și terapia cu celule stem. Băiatul este acum pe picioare și aleargă toată ziua prin casă, jucându-se cu fiii mei.

Speranţă. Spiritul trăiește datorită speranței. Când speranța dispare, vom muri. Băiețelul avea speranță. Tot ceea ce-și dorea era să se poată juca din nou. Blu Room potențează acest spirit al speranței.